Virtuelt liv


Med internettet har den virtuelle verden blitt en del av hverdagen til mange. Ideen med virtuelle liv startet før internettet ble allemannseie. Flere av de tidlige dataspillene handlet om å bygge opp en virtuell verden, og mange av disse spillene har blitt relansert i nye utgaver, og har inspirert nye spill.

Det finnes spill som lar deg bygge en egen fantasiverden, og spill der du kan lage en egen rollefigur og leve i en eksisterende dataverden. Der kan du møte andre, få venner, tjene virtuelle penger, kjøpe deg virtuelle ting og dra på reise i den virtuelle verdenen. Slike spill blir stadig mer realistiske, og utviklingen kommer antakelig til å fortsette. Det blir utviklet ny teknologi til spillene, og en dag kan man kanskje både ta og føle på virtuelle gjenstander og personer, ved hjelp av spesielle klær.

Men det virtuelle livet omfatter mye mer enn spill og fantasiverdener. Datamaskinen og internettet brukes til å kommunisere med andre mennesker. Enten man sender e-post, snakker på Skype, eller er medlem av sosiale nettsamfunn, går man inn i den virtuelle verden for å kommunisere med folk.

Det virkelige og det virtuelle livet i dag er mer eller mindre det samme, med spredningen av sosiale medier, forum og lignende. Datamaskinen har gjort det raskt og enkelt å kontakte venner og familie, selv om de bor på den andre siden av Jorden.

Internettet brukes ikke bare til å holde kontakten med folk man kjenner, man kan også bli kjent med nye mennesker over nettet. I mange nettspill kan spillerne snakke med hverandre. Det hender at de også blir venner i det virkelige livet, men mange har egne nettvenner som de bare møter på nettet. Slike vennskap kan være like sterke som vanlige vennskap, selv om man ikke møtes i virkeligheten.

Nettdating er også en måte å bli kjent med nye folk på. Stadig flere kjærester har møtt hverandre på nettet før de møtes i virkeligheten.