Virtuelle spill


Mange ønsker seg mer kontroll over livet, men det er ikke alltid man kan kontrollere livet. Det kan være en av årsakene til at mange liker virtuelle spill. Der har de muligheten til å leve det livet de drømmer om. Et virtuelt liv har mange fordeler. Man kan bygge opp sin egen personlighet, bli en helt annen enn man er til vanlig, og oppleve eventyr og farer uten risiko.

Second Life er et slikt spill. Der lager spillerne sin egen unike rollefigur. Man kan til og med ha flere kontoer og styre flere figurer. Mange titusener kan være innlogget samtidig, verden over. Den virtuelle verdenen i spillet blir laget av brukerne selv. De kan lage og utvikle steder i spillet, og de kan bevege seg rundt i den virtuelle verdenen. De kan snakke med andre, handle og selge ting, bygge ting, danse, gå på konsert, delta på kurs og oppleve nye ting. I motsetning til klassiske spill, har ikke Second Life noen innebygd historie eller oppdrag som skal gjøres. Men noen av brukerne har laget egne spill som spilles inne i Second Life. Det finnes også norske steder i spillet.

Spillet SimCity går ut på at man skal bygge en by fra bunnen av, og få byen til å fungere. Det handler ikke bare om å bygge hus og veier, man må også skaffe byen inntekter og gi innbyggerne det de trenger, som vann, mat og kloakksystem. Hvis man får byen til å fungere, tjener man virtuelle penger, som kan brukes til å utvide og forbedre byen.

SimCity ble først lansert i 1989. Spillet ble veldig populært, og det kom ut flere ulike versjoner av det. Populariteten til spillet første også til at det ble laget andre Sims, som SimLife og The Sims. SimCity ble relansert i 2013, som et nytt og moderne spill. Men selve handlingen i spillet er den samme som før.